divendres, 14 de desembre del 2007

BITLLET D'ANADA I TORNADA

AUTOR: Gemma Lienas

EDITORIAL: Empúries

ANY 1ª EDICIÓ: 1999

Nº DE PÀGINES: 202

Billet d’anada i tornada és el testimoni d’una noia que pateix anorexia i és ingesada a l’Unitat de Psiquiatria d’un hospital on coneix a altres noies que tenen el mateix problema que ella. Però Marta, la protagonista, no fa cas del seu terapeuta i de cap de les maneres volia engreixar-se ja que té por de patir la bulimia, ja que hi ha noies que deprés de l’anorexia poden caure a la bulímia. Tot això li va succeint mentres explica com és la seva vida, a casa, amb el Ricky, que era el seu novio, i amb la seva millor amiga, la Clàudia. La meva opinió respecte aquest llibre és que és molt ineressant. L’autora sap parlar del tema i explica la realitat respecte a les malalties relacionades amb el menjar i el pes.

Alba Martínez Cervantes 4tA

3 comentaris:

Anònim ha dit...

''Bitllet d'anada i tornada'' és una història, de les moltes que hi ha, d'una noia adolescent que pateix anorèxia.
Aquest llibre ens explica com es veia la Marta abans i desprès de patir l'anorèxia. També ens explica com es veu ella davant del seu nóvio, les seves amigues i la seva família al patir l'anorèxia: com una grassa mentres que els altres la veuen com un esquelet. Tot passa de sortir, anar amb amics, menjar... a no sortir, passar dels amics i perdre a més del pes el mal humor.
Personalment, m'ha agradat bastant, veus per tu mateixa el testimoni i les actituds d'una anorèctica, i d'alguna manera et mentalitzes que l'anorèxia és una malatia molt greu i que el model real del cos no és el de les models.

Anònim ha dit...

Aquest llibre tracta sobre una nena que es diu Marta que pateix anorèxia.
Ens explica com era la seva vida abans de patir anorèxia i després quan ja la tenia. Es veia tancada en els seus propis pensaments i no feia cas del que li deia ningú. La fiquen en un hospital especialitzat on hi ha moltes adolescents que tenen el mateix problema.
A mi aquest llibre m’ha agradat molt perquè t’explica lo que succeeix quan vols tenir un cos model i deixes de menjar i et fa reflexionar el que no has de fer per tenir un bon cos perquè ho acabaràs passant molt malament tú i les persones que t’envolten.

Anònim ha dit...

Aquest tracta d’una noia que pateix anorèxia. Ens explica com era la seva vida abans i després de tenir aquesta enfermetat. Va a un hospital perquè la ajudin a recuperarse. Aquest llibre m’ha agradat molt perque tracta sobre un tema que pateixen molts joves i d'alguna manera et mentalitzes que l'anorèxia és una malatia molt greu i que no s’ha que jugar amb aquestes coses, que no és necesari tenir un cos model per agradar a la gent ni per ser millor persona.