divendres, 15 de febrer del 2008

ISONA, DIARI D'UNA NOVA VIDA A VENTDELPLÀ

AUTORA: Laia Aguilar

EDITORIAL: La Galera TV3

ANY 1ª EDICIÓ: 2006

Nº DE PÀGINES:127

Aquest llibre està basat en la vida que porta l'Isona a la sèrie de Ventedelplà i parla de tots els conflictes que va tenir amb la separació dels pares, quan van marxar de Barcelona a Ventdelplà per fer una nova vida... Els problemes que va tenir quan va començar a sortir amb el Martí, perquè a la vegada els seu sogre era el xicot de la seva mare i vivien tots junts a casa. També parla dels problemes que van tenir al poble quan van segrestar al Biel, el seu germà. Un dia van sortir tota la colla de festa, i van tenbir un accident on la Mònica va quedar paral·lítica i la Joana va morir, i tot perquè un dels conductors havia begut més de la conta. Amb aquest diari et pots identificar si has tingut o estàs tenint algun dels problemes referits, si els teus pares són separats, si el pare del teu novio és a la vegada novio de la teva mare... M'ha agradat molt perquè m'he vist reflexada en alguns casos del diari.
Alba Martínez Cervantes 4tA i Jénnifer Contres Gutiérrez 4tC

LOS ESCARABAJOS VUELAN AL ATARDECER

AUTOR: María Gripe

EDICIÓN: S/M Gran angular

AÑO 1ª EDICIÓN: 1983

Nº DE PÁGINAS: 225

El libro cuenta la historia de tres niños, Anika,Jonás y David que una noche salen al bosque, en busca de ruidos para poderlos grabar con el megáfono de Jonás que le han regalado para su cumpleaños. De repente, Jonás empieza a caminar sin decirle nada a ninguno de los otros dos niños y los lleva hasta la quinta de Selanderschen, una casa llena de intriga donde poco a poco van apareciendo un misterio de tras otro y donde días más tarde empezarán a trabajar. Para resóver todos los misterios tendrán que jugar una partida de ajedrez con una extraña mujer que llama por teléfono a la casa. También relata la historia de amor de Emile y Andreas personajes ficticios que aparecen en una carta que encuentran en la casa.

El final es realmente sorprendente y la historia te enganchará desde el principio. A mÍ personalmente me ha entretenido mucho ya que los acontecimientos que se suceden no te los esperas.

Sara Escudero 4º C

PARAULES MENORS

AUTORA: Carmen Gómez Ojea

EDITORIAL: Edebé

ANY 1ª EDICIÓ: 2001

Nº DE PÀGINAS: 199

Aquest llibre ens l'explica el nen que viu l'història, parla d'ell, de la relacio que té amb sa mare i amb el senyor Gangoso, de l'ultima nit en aquella casa; quan la mare no deixava de plorar... De tot el que li nava passant en aquells ultims anys. També al final parla de una germaneta, que no va ser com ells esperaven però tot va acabar bé. Recomano aquest llibre a tots el que els agadin les novel·les que expliquen fet que han succeit en la vida dels altres, per a mi personalment no és un llibre que m'hagi agradat massa, però es entretingut i fàcil de llegir.

Alba Martínez Cervantes 4tA

Y DECIRTE ALGUNA ESTUPIDEZ, POR EJEMPLO, TE QUIERO

AUTOR: Martín Casariego

EDITORIAL: Anaya

AÑO 1ª EDICIÓN: 2002

Nº DE PÁGINAS: 154

Este libro trata sobre el típico amor adolescente, chico sufre un flechazo por una chica nueva, chica díficl de conquistar ya que repetidas veces le repite que enamorarse es una estupidez y él le da la razón ya que hace bastantes estupideces para llamar su atención.

Mientras pasa esta historia, transcurren historias paralelas, como exámenes, partidos importantes, etc. lo normal en la vida de un adolescente. Tambien refleja la relación del protagonista con su hermano pequeño, y como él quiere ser un buen ejemplo, aunque a veces no lo consiga.

La historia me ha gustado bastante porque en un momento u otro me he sentido identificada con cosas que pasan, aunque no se hace interesante hasta a medio libro.

Noelia Olmos Marín 4ºC

EL MISTERIO DEL CUARTO AMARILLO

AUTOR: Gaston Leroux

EDITORIAL: Tus libros Anaya

AÑO 1ª EDICIÓN: 1981

Nº DE PÁGINAS: 270

En una habitación cerrada a cal y canto se comete un crimen. Los que están fuera oyen gritos, tiros, muebles volcados, pero cuando derriban la puerta no está el asesino. Este problema se complica por otros motivos: ¿Cómo puede el asesino desaparecer mientras cuatro personas le persiguen? ¿Cómo el asesino, abatido a tiros, luego aparece muerto de una cuchillada, y resulta no serlo? El joven Rouletabille, consigue descifrar todos los enigmas del asesinato del "recinto cerrado".

Recomiendo este libro a todo aquel que le gusten los misterios porque es muy interesante, me ha gustado mucho, pero me ha parecido complicado seguir el argumento de la historia.

Jénnifer Contreras Gutiérrez 4ºC

CAMPS DE MADUIXES

AUTOR: Jordi Serra i Fabra

EDITORIAL: Cruïlla

ANY 1ª EDICIÓ: 1997

Nº DE PÀGINES: 155

Camps de maduixes és un llibre que parla de les conseqüències que hi pot tenir un adolescent que consumeix l'èxtasi, com pot reaccionar la família, els amics, els policies i fins i tot com reflexiona respecte a sí mateixa la persona que ho ha consumit. És un testimoni vivent de una noia que s'en va de festa i es pren una de les pastilles que vén un dels camells a nit, l'història es va complicant fins al punt que la noia queda en coma... A mi personalment m'ha agradat especialment aquest llibre ja que parla d'un tema que avui en dia esta molt present en els adolecents. La història és molt entretinguda i des del principi t'enganxa amb facilitat. Penso que pot agradar a molts joves.
Alba Martínez Cervantes 4tA